2 Nisan 2010 Cuma

TAVŞANLAR BİTTİ Mİ HOCAM?

Her ne kadar son 2 aylık dönemde Beşiktaş hakkında yazı yazacak gücü , konsantrasyonu ve motivasyonu kendimde göremesem de bu maçtan sonra mutlaka yazmam gerektiğini hissettim. İlk önce herkesten özür dilemem lazım. Beşiktaş yılda 2 defa Ankara'ya gelir. Öğrencilik yıllarımda hiçbir maçı kaçırmayan , hatta Eskişehir,Bolu,Bursa,çevre iller ve zaman zaman İstanbul'a sadece maç seyretmeye giden ben , hatta ve hatta Bursa'da şampiyonluğu,gözyaşlarını,kırık kalbini bırakırken üstüne dayak diyen yine bendim ve bunların kalbimde bambaşka bir yeri vardır. Ama dün akşam 10 km. ötedeki maça gitmek içimden gelmedi. Biliyordum çünkü bir arıza çıkacaktı. Maça gitmek yerine maç yayını olan bir yerde yemek eşliğinde uzaktan seyretmek ve kalbimden yayılan efkar ve isyan dalgalarını rakıyla bastırmaya çalışmak yolunu seçtim. İyisini de yapmışım. Giden arkadaşlarımla konuştuğumda onların yaşadığı cefanın benim çektiğimin kat kat üstünde olduğunu anladım.
Gelelim maça , maddeler halinde yazacak olursak ;
- Mustafa Denizli'nin 3'lü savunma sevdasını anlamak mümkün değil,gönül bağı var.Erdener abiyi çağırıp günümüz takımlarının(Barcelona,Manchester United,Inter,Chelsea) maçlarını gözleri kapanana kadar izletmek lazım,başka türlü olmayacak.
- Uğur İnceman'dan bir fayda gelmeyecek,anlamasını sağlamak lazım diye düşünürken hafta içi bir de yeni sözleşme imzalandı,taraftar "Allah'ım al artık şu canımı" kıvamına geliyor.
- Bu takım sezon başından beri gol atamıyor.Bobo ve Holosko ayrı dünyaların oyuncuları gibi.Holosko geldiği günden beri istikrarsız,attığı 1-2 kritik golün dışında beklenen patlamadan eser yok.Muhtemelen Haziran'da Dünya Kupası'nda patlama yapar ve sözleşmesi bitmiş olduğu için sakin sakin uzaklaşır.Bonservisine verilen 5 milyon euro ise Beşiktaş'a......
- 5 kişilik orta sahadan ne top geçer ne adam diye düşünenler fena halde yanıldılar,herkes rahat rahat geçti
- Takım kariyeri batmış futbolcularla doldu.Veya başka şekilde ifade edelim,bu takım birçok futbolcunun kariyerini batırdı. Örnekler ; Nihat,Tabata,Delgado,İsmail Köybaşı,Nobre.Bir yerde yanlış yapan birileri var ve hala aynı yanlışlar devam ediyor.
- Hocanın her yaptığında keramet arayanlar,sihirbaz ilan edenler şimdi en ateşli eleştiri yazılarının sahipleri.Her maçta şapkadan tavşan çıkarma numarası yapabilen bir teknik adam dünyada yok.Kaldı ki günümüzde bu işin en iyisi sayılan Alex Ferguson ve Jose Mourinho'nun tavşanlara ihtiyacı yok çünkü sistem var.Sistem mi,o da ne diye soranlar olursa,vazgeçtim cevabını yazmayacağım.Şu kadarını söyleyebilirim,bizde olmayan bir şey.Öğrenip keyfimizi kaçırmayalım,biz tatlı uykumuza devam edelim.Arada bir şampiyonluktu,kupaydı mutlu mesut uyuyup gidiyoruz işte,uyandırmayın.

Hiç yorum yok: