21 Aralık 2009 Pazartesi

MASUMİYET MÜZESİ - RODRIGO TABATA

Tabata hakkında birşeyler yazmaya karar verip bilgisayarın başına oturduğumda işe önce Tabata'nın bir resmiyle başlamak istedim ve Google'a Rodrigo Tabata yazarak görseller içinde aramaya başladım. Amma velakin açılan 1 no.lu arama sayfasında Tabata'nın Beşiktaş forması ile fotoğrafı yoktu. Ne gariptir ki 2 no.lu sayfada da eski veya Gaziantepspor formalı fotoğrafları vardı. Ancak 3 no.lu sayfada, üşenmedim ve saydım,25 Gaziantepspor , 18 yabancı formalı fotoğrafın ardından Beşiktaş formalı üstteki fotoğrafa ulaştım. İşte Tabata konusunda geldiğimiz nokta. Transfer tarihi ; 28 Ağustos 2009. Yani yaklaşık üstünden 4 ay geçmiş ve bu arkadaşın Google'da Beşiktaş formalı fotoğrafı hala 3. sayfada.

Para pul kısmına girmeyeceğim,çünkü çok yazıldı çizildi. Şimdi işin başka bir yönüne bakalım. Bu arkadaşın geçmiş karnesi nasılmış? Hangi yıllar , hangi takımda oynamış ve kaç gol atmış? Dikkat ediniz burada asistler yok!!

Anlaşılan o ki 2003'ten itibaren kariyeri yükselişe geçmiş,ancak Goias ve özellikle Santos'ta patlamış. 2006-2008 arasında 154 maçta 74 gol!! Müthiş. Rakam olarak Alex'in Fenerbahçe'deki gol performansıyla aynı. Alex'te Fenerbahçe'de 150 maçta 75 gol,75 asist yaptı. Santos kim? Pele'nin takımı,17 yıl oynamış Santos'ta!! Ayrıca 1998 yılında Santos , dünyada 10.000 gole ulaşan ilk takım olmuş,2005'te 11.000. gollerini de atmışlar.

Aşağıdaki link'te Santos'un web sitesinde bulunan tarihine ve şampiyonluklarına bakabilirsiniz.

http://santos.globo.com/club_text.php?cod=15107&sub=2

Biraz daha bilgi isteyenler için Wikipedia'da Santos sayfası ;

http://en.wikipedia.org/wiki/Santos_FC#National_competitions

Şimdi bu arkadaş 2008 yılına kadar Santos'un 10 numarasıymış. Gaziantepspor'un transfer başarısıyla Türkiye'ye gelmiş ve orada da çok başarılı olmuş. Hatta bazı gazetelerde o dönemde bu adam Gaziantepspor'a nasıl geldi tadında yazılar yazıldığını hatırlarım. Türkiye'de çok rastladığımız transfer olayı. Anadolu kulübü ucuza alır,ilk sezonda orada yıldızı parlar.Ertesi yıl 3 büyüklerden birine giderek kulübüne para kazandırır. Sonrası ilginç tabi. Böyle bir kariyer 4 ayda hurdaya çevrildi,çöpe döndü.Şimdi herkes nasıl kurtulsak hesabı içinde. Bu adam bu sezon Beşiktaş'ta kaç maçta oynadı? ilk 11? sonradan oyuna giriş? Zaten bu sezon hücumda oynayan kim formda ki? Tabata'nın suçu bonservis ücretinde. Yoksa o da formsuzlar ordumuzun bir üyesi. Böylesine bir kariyeri arka arkaya 3-5 maç oynatmadan işe yaramaz ilan edenlerindir suç. Her yaptığında bir hikmet arananlarındır. Futbol kehanet oyunu değildir. Kahinliğine bu kadar güvenenler iddaa oynasınlar. Ama burada bir değer var,kendini ispatlamış bir değer. Parasını verip almışız,bizim. Yarın öbürgün bir Anadolu takımına kiralanacak , hiç şüpheniz olmasın ki çok başarılı da olacak. Kiralarken sözleşmesine madde koyacaklar,Beşiktaş'a karşı oynayamaz diye.Daha önce Koray'a,Batuhan'a yaptıkları gibi. Olan kulübün paralarına olacak. Bir de Tabata'nın kariyerine. Tam yükselirken kartal yuvasından çakıldı gariban. Hem de 3 maç oynatılmadan.

Ah be Tabata , tabi bilemezsin bu kadar anlayışsız olacaklarını ama keşke gelmeseydin kartal yuvasına. Antep'te parlamaya devam etseydin.

Hiç yorum yok: