16 Ekim 2009 Cuma

HELAL SANA MURAT AKSU

Başlangıçta belirteyim,bu yazı Murat Aksu'ya destek yazısı değildir.Hatta kendisi hakkında ciddi şüphelerim de var ama o ayrı bir yazının konusu.
Ancak Beşiktaş'ı içine düştüğü alternatifsizlik kuyusundan çıkarmak için ilk adımı atabilme cesaretini gösterdi ya gerisi boş.Camianın önde gelen isimlerinin denen zatların hiçte öyle önde geldikleri yok hatta tam tersine arkadan arkadan seyrediyorlar.Kimler bu muhteremler; geçmiş dönemlerin başkan adayları,yöneticileri.Rahmi Koç,Fikret Orman,Hasan Arat,büyük Beşiktaşlı diye gaz verilen ama hiç gaz yemeyen Tuncay Özilhan,Nevzat Demir,Cemil Kazancı.Liste uzar gider.Bir kulüpte işler bu kadar kötü giderken muhalefet denen kesimde bu kadar sessizlik hiç hayra alamet olmadığı gibi bu isimler için de sessizlik aslında gerçek yüzlerinin ortaya çıkmasıdır.Demek ki yukarıda isimleri yazılan bayların hiçbiri bu kulübü yönetecek çapta değiller.Kulübün ihtiyacı olduğunda yönetime gelecek,sorumluluk alacak ve elini taşın altına koyacak yürek yok bu paşalarda.Geçen yıl 1 defa celallendiler,yemek yiyelim falan dediler ama onu bile beceremediler.Y.D.'in kasten kulübü yüksek borç altına sokması ve böylece kimseyi yönetime talip olamayacak hale getirme stratejisi bugüne işe yaradı.
Bu zor dönemde ,hele ki Y.D.'nin tribünleri bile bölmeyi başarıp kendisi aleyhinde bağıranları Çar$ı'nın yardım ve yataklığıyla sindireceği ve kendi deyimiyle "temizleyeceği" bir dönemde tek başına çıkıp aday olması az iş değildir.Kulübün paşazadeleri dut yemiş bülbüller gibi sırça köşklerinde keyif çatarken,kongreye 3 ay varken,Y.D. ve yardakçılarının her türlü kirli oyunlarına ve iftiralarına alet olacağını bile bile ben varım demek mangal gibi yürek ister.
Y.D. ve tayfası delege oyunlarına çoktan başlamışken,kulübün cebinden delegelere beleş Moskova seyahatleri verilirken,çıkıp o eleştirileri yapabilmek için ADAM olmak gerekir.Murat Aksu'nun adaylığını açıkladığı konuşması ADAMlığının da dosta düşmana ilanıdır.Bazılarının görüpte utanması gerekir.
Sayın Aksu,umarım kongreye muhalefetin tek adayı olarak gidersiniz yoksa Y.D. karşısında şansınız olmaz,üzgünüm.Tek şans Y.D. karşısında tek aday.Ve o adayın güçlü bir yönetim kadrosu kurması.Neleri yapmamanız ve nasıl adamlarla çalışmamanızı bu yönetim kuruluna bakarak kolayca anlayabilirsiniz.Kulübü Y.D. belasından kurtarmanız durumunda efsane başkanlar arasına şimdiden girmiş olursunuz.Bol şanslar.

Hiç yorum yok: