2 Kasım 2009 Pazartesi

ERCAN THE DAMAT SAATÇİ HAKLIDIR

Seversiniz ya da sevmezsiniz(muhtemelen sevmezsiniz) ancak Damat Ferit pardon Ercan haklıdır arkadaşlar. Adamı Hürriyet gibi bu ülkenin en yüksek tirajlı gazetesinde tepeden inme bir şekilde spor yazarı olarak işe başlatınca,üstüne de "spor koordinatörü" gibi fiyakalı isimli bir kadro verilince ne yapsın? Gözü kör denecek kadar fanatik Fenerbahçeli Damat Ercan'dan tarafsız yazılar bekleyemezsiniz herhalde.
Ancak şunu anlayamıyorum,hepimiz az ya da çok bir takım tutuyoruz.Aramızda çok fanatik olanlar da var,onlar da kabulüm.Peki rakip kulüpten bu kadar nefret etmek nedendir? Bu kin , bu kompleks nereden gelir? Şimdi bu adamın ailesinde,çevresinde,arkadaşları arasında hiç Galatasaray taraftarı yok mudur? Tüm ailesi ve çevresi kurtarılmış bölge gibi Fenerlilerden mi oluşmaktadır? Bu soruların cevaplarının hayır olduğunu umuyorum.Eğer cevap evet ise o zaman çok daha hastalıklı bir durumla karşı karşıyayız. Klasik 3 büyükler laflarını ben de sevmem,ezeli rakip,ebedi dost falan. Bu dost olmadığımızdan değil,yanlış anlamayın.Ama bu lafları o kadar çok kullanıyorlar ve kullananlar dahi inanmıyor ki bu da olayın büyüsünü kaçırıyor. Her tarafta hamasi nutuklar,yalanlar,dolanlar.Bırakın kardeşim yalan söylemeyi,rakibinizle uğraşmayı.Önce taraftar olun.Kulübünüzü destekleyin.Sonrasına gerek yok zaten.
Tüm bunlardan sonra Fenerbahçe kulübünün açıklaması da daha gülünç.Günah keçileri bulunmuş ve tüm suç 4 tane eski FB TV çalışanına yıkılmış. Lafların çirkinliği hakkında tek kelime yok.Hatta içten içe gülüyorlardır.Aferin size,bizi şaşırtmadınız.Tam kendinize yakışan şekilde tepki verdiniz.
Sizi bilmem ama bu yapay FB-GS rekabetinden fena halde sıkılmış durumdayım.
Yaratılmak istenen ve hatta başarılan düşmanlık ortamı ne kadar anlamsız.Avrupa'da ismimiz bile geçmezken,her düzeyde hergün geriye giderken,ülkede bu takımların derbisinde kan gövdeyi götürüyor.Ve işin bir diğer hazin tarafı Türk futbolunu yönetmeye kalkışan herkesin bu kulüplerden icazet almaları gerekiyor.O zaman da bu 2 kulübe olan borç bitmiyor,her yönetim diyetini bir şekilde ödemek durumunda kalıyor.Milli takım gerilemiş,Avrupa'da turlar hayal olmuş,kimin umurunda.Bakın bakalım ligin 2. yarısında Ali Sami Yen'de intikam nasıl alınır? Şimdiden planlar yapıyorlardır.Gelecek ceza da şimdiden belli,3 maçı geçmez merak etmeyin.

1 yorum:

No Easy Way Out dedi ki...

Oluşturulmaya çalışılan yapay f.bahçe-g.saray ikliminin sebebi tamamen duygusal(!)..Büyüyen futbol gelirleri pastasının ülke genelinde 3 yerine 2'ye bölünmesi,her iki tarafın da isteği aslında ve bu doğrultuda iki takım ekseninde gündem belirleniyor,şampiyonluk sayısına göre yıldız konusu icat ediliyor,şampiyonluk sayısına göre naklen yayın havuzundan taksimat yapılıyor..Şu son Ercan Saatçi olayından,G.Saraylıların çok da rahatsız olduğuna inanmıyorum açıkçası,her ne yolla olursa olsun gündemde olmak bu iki camianın da temel hedeflerinden biri çünkü..

http://ekinlerdizekadar.blogspot.com/