2 Kasım 2009 Pazartesi

KARTAL CEPHESİNDE YENİ BİRŞEY YOK

Ankaragücü maçında gördük ki takım yavaş yavaş oturmaya başladı.Durun hemen sevinmeyin,ya da beni eleştirmeyin bu nasıl oturma diye.Aslında işte tam öyle düşündüğünüz gibi oturma.Savunma gerçek anlamda oturmaya başladı.Ferrari başkumandanlığında ,Rüştü destekli,Ernst ve Fink'in enerjisiyle,Sivok,İsmail Köybaşı ve İbrahim Toraman Çanakkale geçilmez tadında maçlar çıkarmaya başladı. Buraya kadar iyi.Peki ya ileri? İşte malesef orası da oturmaya başladı. Kötü ve verimsiz futbol Beşiktaş'ın hücum hattında alışkanlık haline geldi.İsimler zaten belli ama yapılabilecek tüm varyasyonlar deneniyor ve gol kısırlığı,pozisyonsuzluk hastalığı devam ediyor hatta kronikleşmeye başladı.
Nihat'a gerçekten çok üzülüyorum.Eminim o da Türkiye'ye geldiğine pişmandır.Ama ne fayda!!Denizli onu oynatarak kazanmak istiyor,bu da anlaşılabilir birşey.Ama Nihat'ın formsuzluğu da devam ediyor.İlk yarının sonuna yaklaşıyoruz,Nihat hala formsuz.Bobo'nun aklı transferde kalmış.Bu gidişle Beşiktaş'ın elinde patlayacak.Bobo'nun şunu anlaması lazım;eğer gitmek istiyorsa bunun en iyi yolu gol atmak.Bu kadar formsuzken zaten teklif alamaz,ama alacak bile olsa o teklif beklediğinin çok uzağında kalacak.Tello sorunu da müzmin hale geliyor.Bu arkadaşın parasını da artırdılar sanıyorum ama düşük vites gitmeye devam ediyor.Tabata'nın hala 90 dakika oynayacak mecali yok.Oyundan alınacağını bildiği için oynadığı süre içinde birşeyler yapmak istiyor ama bu onu paniğe sürüklüyor.Sonuç yanlış şut seçimleri,isabetsiz şutlar.Benim anlayamadığım noktalardan biri de Batuhan'ın durumu.Elimizde 19 yaşında delifişek delikanlı var.Ne oynatabiliyoruz,ne de oynayacağı yere gönderebiliyoruz.Bu çocuk bu kadar mı sorunlu? Veya sakatlığı çok mu ciddi?
Olaya gençler açısından bakarsak durum tehlikeli.Altyapıda çok sayıda yetenekli genç var.Bu sene alınan Onur ilk sırada.2-3 yıl önce piyasaya çıkan ,şu an sanırım 15 yaş civarında olan Muhammed var.Bu çocuklar da Batuhan gibi olursa çok yazık.Barcelona'da Bojan Krkic'i görüyormusunuz?18 yaşına yeni geldi,2-3 yıldır A takımda,ara sıra oynuyor ama çalışırsa oynayacak,bunu herkes gibi o da biliyor.Neyse,gençler konusu derin bir konu,başka bir yazıda ele alalım.Gelelim bugüne.
Son durumda Cumartesi günü maç kadrosundan 5 isim sakat ve Wolfsburg maçında durumu şüpheli.Wolfsburg son maçlarında çok gol atıp çok yemeye başladı.Savunmada sıkıntı çekmesek bile bu maç galip gelmemiz gerektiğinden gol şart.Bu hücum hattı Alman savunmasını nasıl aşar,aşabilir mi?Biraz zor görünüyor. İddaa açısından alt olacak bir maç görüntüsünde ama iddaa beni hiç ilgilendirmiyor.Bana 3 puan lazım.
Tüm bunlar olurken gazetelerde yavaş yavaş transfer haberleri çıkmaya başladı.Pavluchenko ismi yazıldı.Şu kritik ortamda,golcüler zaten formsuzken,bir de transfer dedikodularıyla adamların kafasını bulandırmak hiç iyi olmaz gibime geliyor.Neyse ki teknik direktör sallantısını ,şimdilik , atlatmış gibi görünüyoruz.Ama önümüzde çok zorlu bir Kasım ayı var.Ligde Trabzonspor deplasmanı,ardından İnönü'de Fenerbahçe maçı,ardından Sivasspor deplasmanı var. Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım'da İnönü'de Wolfsburg , 25 Kasım'da Manchester deplasmanı
var. Kasım ayında alınacak kötü sonuçlar herşeyi değiştirebilir.Hoca ve yönetim dahil herkesi tarumar edebilir.
En kötüsü ise tüm bu yaşananlara ve önümüzdeki maçlara bakıldığında kulübü yönetenlerin yeterli kabiliyet,ciddiyet ve aklıselim sahibi olmadıklarını bildiğimiz için olası kötü sonuçlarda bir anda dağılma ve tüm alanlarda kopmalar beklenebilir.Hep birlikte göreceğiz

Hiç yorum yok: