25 Ağustos 2009 Salı

AZ LAF , ÇOK İŞ


Sevgili Mustafa Hoca,
geçen yıl ne çabuk geçti.Ve biz Beşiktaşlılar için ne mutlu bir yıl oldu.Takımın başına gelişiniz daha dün gibi.Sonrasında gelen şampiyonluk ve kupa.Hayal gibi.Oysa çok değil,4 ay önceydi.Ardından sizin "bırakıyorum" açılımınız,büyük!!! başkanın ikna turları.Uzatmayalım,anlaşma,imza,transfer,Gökhan Zan,Ferrari,Delgado, 10,5 numara,Deco,Yıldıray.Gündem çok yoğunmuş.Haa unutmadan ,yönetim hala şampiyonluğu kutlama gecelerinde,paşalar hayal aleminde.Sanki futbol bitti,son şampiyon Beşiktaş ve sonsuza dek şampiyon.
Derken hayaller bitti,lig başladı.Hani derler ya "takke düştü , kel göründü".İlk 3 haftada GS ve FB 9 puan,BJK 5 puan. Daha 3. haftada 4 puan geriye düştük.Gerçi bu farkın çok önemli olmadığını belirtseniz de,geçen yıl gibi bir yılı asla bulamayız,bunu siz bizden daha iyi biliyorsunuzdur.Derken dün herkesi dumura uğratan "kargalar" açıklaması.Sizden beklenmeyecek derecede sert bir açıklama.Spor programlarında kargaların kim olduğuna dair yorumlar yapılıyor.Bahisler Sinan Engin ve Sergen Yalçın'ı favori gösteriyor.
İyi ama kim ne demişse demiş,sahadaki gerçek apaçık duruyor.Takım bu sene kötü.Şu anda 3 büyükler arasında en kötü performans bizde.Transferde en gerideyiz.Ve takımda bir güçsüzlük hali.Hadi Nihat'ı anladık,geçen sezon oynamadı ve hoca onu oynatarak kazanma yoluna gitti.Bu anlaşılabilir.Ama diğerleri?Fink ,Ernst'in vatandaşı kontenjanından geldi ama futbola Fransız!!! Cisse'yi aratıyor.Uğur İnceman geldi geleli hiç oynamadı.Yakında takas elemanı olacak.Bobo'nun kafasını transfer bulandırdı,üstüne sakatlık.5 milyon euro civarında fiyatı vardı,Saint Etienne almadı,daha da o fiyata kimse almaz,elde patlar.2 milyon verilmişti,gitti gider.Tello 10 numaraya zorlandı ama o elbise Şili'liye 1 beden büyük geldi.Yusuf maç yapmadan sakatlandı.Gençlerin hiçbiri ortada yok.Hiç anlamadığım noktadır,her yaş grubunda şampiyon oluyoruz.Altyapıdan en son çıkan Serdar Özkan,yakındır o da takasoğlanı olacak!!
Rakiplere bakalım.Hesapta 2 büyük takım da hoca değiştirdi,bir sürü transfer yaptı,uyum süreci olacak,zamana ihtiyaçları olacak falan filan.Hiçbiri olmadı,şu anda bizim zamana ihtiyacımız var,FB ve GS takır takır top oynuyor.Adaptasyon filan da umurlarında değil.
Sayın Hocam,
biliyoruz ve eminiz ki büyük hocasınız.Geçen yıl Beşiktaş'ı oralardan alıp şampiyon yapacak sizden başka kimse tanımıyorum ama kabul edin ki şu anda konsantre değilsiniz.Tatildeki düşünme süreniz uzamış ve biraz olaydan kopmuşsunuz.Halen de kafanız yerli yerinde değil.Bu sebeple böyle agresif demeçler veriyorsunuz.Ama eloğlu durmuyor,attıkça atıyor. Bakın 2 hafta sonra Galatasaray maçı var.Böyle olursak mazallah 5'lik ederler.Hemen akabinde Şampiyonlar ligi geldi.Mazallah yine 8'lik oluruz,tarihe geçeriz.Bir an önce toparlanmamız lazım ve burada komutan sizsiniz,bu takımı siz toparlayacaksınız.Taraftar sizden laf değil,icraat bekliyor.Gösterin onlara!!!

Hiç yorum yok: