9 Ağustos 2009 Pazar

MİLLİ TAKIM KADROSU AÇIKLANDI

Ukrayna ile yapacağımız özel maçın kadrosu açıklandı. Signor Terim geçen yıl bazı tercihleri ile birçok futbol adamı tarafından oldukça eleştirilmişti,ki bu eleştirilerin hepsine olmasa bile çoğunluğuna katıldığımı belirtmeliyim.İbrahim Toraman'ı kariyerinin en iyi zamanında ,hem de Servet Çetin sakatken,aday kadroya bile çağırmayarak geçmişten gelen ve ne olduğu pek bilinmeyen bir hesabı kesiyordu kendince.Ama şu medya denen alemden ve futbol camiasından bir tane yürekli Allah'ın kulu çıkıp,Fatih Hoca bulunduğun konum itibarıyla ,varsa,eski hesapları kapatmanın ötesindesin,bırak bunları,en güçlü takımını sür sahaya,diyemedi.Şimdi ne sebeple olduğunu hatırlamadığım Osman Tamburacı ve bıyıklarına yapacaklarıyla ilgili planlarından başka Fatih Hoca ne eleştirildi,ne de muhalif bir ses çıktı.
Kadroya bakınca uzun zaman sonra ilk defa 4 Beşiktaş oyuncusunu aynı anda kadroda görüyoruz ki Allah hayırlara vesile etsin diye temenni edelim.Gelelim tercihlere ;
Rüştü sakat olmadığı sürece her zaman kadroda olmalı,sözümüz olamaz.
İsmail Köybaşı hayatının transferini yaparak,rekor ücretle Beşiktaş'a gelmesinin ardından oynadığı hazırlık maçları ve 2 resmi maçta herkesin gördüğü şey bu çocuğun yetenekli olduğu ancak zamana ve tecrübeye ihtiyacı olduğu yönünde.2 maç oynayıp,sadece ışık vererek milli olan ilk oyuncu olacak kendisi,başarılar.
Yusuf Şimşek 35 yaşında tekrar kıymete bindi.Geçen yıl Beşiktaş'ın şampiyonluğunda gerçekten çok katkısı var ancak yaşı itibarıyla 2010 yılında yapılacak dünya şampiyonasında oynamayacağı büyük ihtimal.O zaman bu tip bir hazırlık maçında ne işi var?Hazırlık maçları,adı üstünde,futbolcuları hazırlamak için yapılır.Turnuvada kadroda olmayacak oyuncu ile hazırlık maçı yapmak milli takıma ne fayda sağlayacak ,merak ediyorum.
Nihat Kahveci'nin en son gördüğüm iyi maçı 2008 Avrupa şampiyonasındaydı.Geçen sezon tamamen sakatlıklarla geçti ve Beşiktaş'a adım atar atmaz yeniden milli takıma seçildi.Son oynadığı maçta oyuna devre arasında girdi ve 45 dakika hiçbir varlık gösteremedi.
Trabzonspor'dan Ceyhun Gülselam var,ki bu da ilginç bir tercih.Yeni tarnsfer,henüz kimse kimdir nedir bilmiyor.Şansına,tutarsa ben yaptım oldu diyecek,tutmazsa önümüze bakacağız.
Halil Altıntop,ki geçen Avrupa Şampiyonası sonrasında bu Terim'le araları açılmıştı.Olayı "daha da milli takımda oynamam" boyutuna kadar getirmişti.Şimdi bu ikili nasıl anlaşacak,Halil oynayacak mı,yoksa sadece kulübede yer tutsun diye mi kadroya alınmış,hep beraber göreceğiz.
Hazırlık maçı ve sezon başı olması itibarıyla bu maçtan çok şey beklememek gerek ama hala takımımızın iskeletinin olmayışı düşündürücü.Maçı görelim,sonrasında tekrar konuşuruz.

Hiç yorum yok: