1 Eylül 2009 Salı

ŞİŞKO NURİ

Sezercik , Türk filmleri içinde fenomendir.Ama bu filmlerde gözden kaçan,hakettiği yeri bulamamış bir kahraman vardır.Şişko Nuri... Sezercik'le uğraşır,zengindir,çok zengindir.Yani babası çok zengindir.Unutulmaz bir repliği vardır.Sezercik'in eşeğini almaya çalışır.Ve der ki ;

"babam alacak bu sıpayı,binicem üstüne sonra vurucam kırbacı,vurucam kırbacı,babamın çok parası var,bir çuval para verir alır sıpayı..."

Aslında günümüzün maddiyatçı dünyasına o zamanlardan çok net bir bakıştır bu.Şişko Nuri'ler hep olmuştur aramızda ve hep olacaklardır.Babasının parasıyla fiyakalı fiyakalı dolaşan Nuri'ler her işi paralarıyla halledebileceklerini zannederler.Gördükleri herşeyi isterler,işlerine yarayıp yaramayacağını düşünmeden,sadece onların olması gerektiğini düşündükleri için alırlar.Alırlar da kullanırlar mı?Tabii ki kullanmazlar.Zaten mesele kullanmak değildir onlar için,almaktır.İçleri boş kafalarında sahip oldukları tek şeyle,parayla,kendilerini adam zannederler.Ama gerçek adamlar onları aralarına alırlar mı? Almazlar tabi.

Beşiktaş'la ne alakası mı var? Alakası olduğunu söylemedim ki. Sadece aklıma geldi,biraz nostalji iyi gelir diye düşündüm :)

Hiç yorum yok: