16 Eylül 2009 Çarşamba

YİNE BİZE HÜSRAN

Yılın ilk CL maçının ardından yorumlara göz gezdirdim.Doğal olarak herkes kendi gözlüğünden bakmış ve herkesin bakış açısı farklı.Sevenler,sevmeyenler,beğenenler,beğenmeyenler.Bunlar doğal,olacak tabi.Ama bir kurumda olmaması gereken şeyler var,onlar baba gibi yerlerinde duruyor.Neyse saha dışı gerçeklerine bu yazıda girmeyelim,maça gelelim.
Galatasaray'ın olduğu gibi beklenmedik derecede durağan bir ManU vardı sahada.Aslında 2 maçta bu 2 takımı yenmek ancak bu kadar mümkün olabilirdi.Yine de ManU kötü bile görünse oyunun her dakikasında her bölge kontrolü altındaydı.Kendini bilen bir ağırlıkla oynadı ilk yarı. Belli ki seyirci faktörü ve 2 yıl önceli Liverpool galibiyeti Sir Alex'i biraz düşündürmüş.Baktı ki herşey kontrol altında , 2. yarıda yaptı hücum hamlesini , Berbatov ve Owen oyuna girdi. Sonrasında biraz tempo yapınca golü buldular,daha da zorlamadılar. Gelelim bizim çocuklara ; bence artık Hakan'ın daha fazla oynaması lazım.Oynadıkça ısınıyor.Defansta Ferrari oldukça iyiydi,pek top kaçırmadı.Sanırım Fink sezon ortasında Delgado gelince gönderilecek. Şampiyonlar ligi maçında bile oynamazsa bir Alman ön libero ne zaman oynar? Ernst her zamanki gibi görevini yaptı. Ekrem'i ortanın ortasında oynatmak ancak Mustafa Denizli gibi şapkadan tavşan çıkaranlardan beklenir.Ama yazık,Ekrem kanatta çok daha etkili oluyor.Serdar Özkan'a giderek ısınmaya başladım.Oynamaya devam ederse birşeyler olacak gibi.Tabata için bu maç biraz büyük geldi. 2 hafta önce Antep'te oynarken dün ManU karşısına çıkmak yaramamış.Kendisinden beklenti çok büyük.Eminim farkındadır ama bu beklentiye tepkisi çok önemli.Strese girerse yapacağını da yapamaz,işte o zaman patlar!! 8 milyon da bize patlar. Holosko hakkında daha önce de aynı şeyleri yazmıştım.Ondan beklenen Beşiktaş'ta patlama yapması ve Avrupa'ya 10 milyon € civarına satılmasıydı.O da patlama yapamayanlardan,bu gidişle elde patlayacak!! Kabul Nobre çok koşuyor,mücadele ediyor falan ama şutu yok.
Gelelim Bobo meselesine.Birinin çıkıp bu işin içyüzünü anlatması lazım.Bobo kaybedilecek bir oyuncu değil.Adını ilk 11'de göremedi diye çekip gidecek oyuncu da değil.Denizli zamanında defalarca yedek kaldı.Bu işte başka bir iş var.Bunun açıklanması lazım.
Sonuçta yenilmemize rağmen genel olarak herkes başabaş oyundan memnun kaldı,bu sebeple kimse ses çıkarmıyor.Ama haftasonunda İnönü'de Kayseri maçı var.Bu maçtan galibiyet dışında bir sonuç alınırsa kıyamet kopar,zaten kopmalı!!!

Hiç yorum yok: